onsdag 30 december 2009

Ben, ben och mer ben



Hoppas att julen var härlig för alla!
Vi har i mellandagarna slagit ihop rekvisita och mask avdelningen för en gemensam insats på en mysig liten skräck effekt för föreställningen.
För att symbolisera alla offer som gjorts kommer det att visas massor av skelett delar på scen. Vi vill naturligtvis inte göra nån upprörd så vi tillverkar vi ben av gjutplast. Vi gjuter av äkta bendelar för att få det så autentiskt som möjligt.

Men vi kan garantera att inga djur har blivit dödade enbart för denna tillverkning!
Ett flertal av benen har faktiskt vid något tillfälle legat på undertecknads tallrik.
Många av benen kommer från julkalkonen och en härlig lammstek några dagar innan!
Sen fick vi mycket tacksamt låna en kasse(!) ben från Naturhistoriska som de rensat från ett trafikolyckat rådjur. Tack för lånet om nån från museet läser detta!!

Nu lägger vi ner verksamheten för i år och återkommer nästa decennium!
Gott Nytt år!
Lars, Mask och Perukavd.

tisdag 29 december 2009

God fortsättning på julen!
Nu har administrationen flyttat in i Folkteatern på Järntorget. Vi är på plats i nyrenoverade fina teaterhuset. Kontoren är fina och ljusa. Ett år i tillfälliga lokaler har tagit slut och vi är lyckliga att åter vara tillbaka på teatern och på Järntorget. Vi kommer öppna upp huset så även ni kan komma in och se hur fint det är under våren. Det blir "öppna hus dagar" som jag återkommer om med mera exakta datum.
För dig som inte vill vänta till öppet hus rekommenderar jag att bli teaterombud! Allra först in i huset blir självklart våra teaterombud och medlemmar på en oförglömlig kväll torsdag 18 februari - flera veckor före själva invigningen. Läs gärna mer om hur du blir teaterombud på vår hemsida.

Nu väntar vi också på alla skådespelare, konstnärliga teamet och alla tekniker för att vi alla ska vara samlade på teatern igen. Vi har fått tillgång till halva huset i första fasen. Dom två nya scenerna kommer bli fantastiska. Den delen är fortfarande en arbetsplats så vi har bara fått kika in ihop med en arbetsledare.

Biljettsläpppet närmar sig och spänningen stiger och aktiviteten ökar på marknadsavdelningen. Mycket ska vara klart och på plats och fungera till fredagen 29 januari. Det är datoruppkopplingar, foton, annonser, affischer och annat marknadsmaterial som är spännande att jobba med men som tar tid att göra som nu ska produceras.
Här i bloggen kommer ni få smygtitta på våra bilder så snart dom är klara.
Vi filmar också på endel repetitioner och det kommer också läggas upp korta filmer här i bloggen, troligen från mitten av januari.
Nu vill Marknad bara önska ett Gott Nytt År!

onsdag 23 december 2009

En riktigt God Jul till alla!!


Hej hej!
Tänkte ju inte skriva nåt ikväll men eftersom bilderna redan var tagna och julafton fortfarande är ett par timmar bort så tänkte jag ni kunde få se de första gjutna silikonhuvuden och formen jag gjorde av skulpturen ni sett de senaste veckorna. När repetionerna börjar igen efter nyår ska jag visa Herr Norén det här och se vad han tycker.......

Det här urartar till att bli en ren mask blogg nu, men jag hoppas fler kommer igång och skriver lite snart. Alla jobbar häcken av sig dock! och hinner väl inte än.

Men nu vill jag bara önska alla en riktigt löjligt god jul! Jag ska göra mitt bästa för att njuta av den!
Lars, mask och peruk

onsdag 16 december 2009

Veckan som gått


Sedan förra blogginlägget har mask avdelningen inte hunnit med så mycket eftersom mesta tiden gick åt till att köra Sockerpiller och att packa ihop den. Men lite grann har hunnits med ändå.
Skulpturen ni fick se förra veckan har gjorts klart och ni kan se den ovan. I morgon bitti ska jag påbörja avgjutningen av den för att den ska bli en silikon mask.

Min samling av avgjutningar av våra skådespelare är nu nästan komplett. Jag gjorde en ansiktsavgjutning av Niklas Hjulström i fredags och nu ligger de alla (utom två) samlade på arbetsbänken för att få masker om de behöver det.
Niklas fick även stå ut med att gjuta av sin arm för en scen där han inte ska ha någon.
Varför då, undrar ni??
Kom och titta på föreställningen så får ni se.
Här vill jag visa hur saker görs utan av avslöja något om historien. Nåt för vara lite hemligt!

I samma andetag kan jag väl säga att vi (mask och rekvisita avd.) i mellandagarna kommer att syssla med att skapa mängder och åter mängder skelettdelar och djurkadaver.

För skoj skull?? Nä... Kom och titta! Förhoppningsvis kan det bli lite läskigt!

Vet inte om jag kommer att skriva nåt dan innan julafton eftersom vi är lediga då men om jag har nåt bra så slänger jag in det.

Ha en underbar jul allihopa!
Lars, Maskör och perukmakare

måndag 14 december 2009

Marknadsavdelningen planerar för affischfotografering i början av januari. Det är den bild som kommer synas på affischer och i annonser och på andra ställen i stan och i regionen. Det är mycket som ska falla på plats innan julledigheten. Vi på kontoret flyttar dessutom tillbaka till vårt fina nyrenoverade teaterhus på Järntorget fredagen 18 december. Vi längtar! Så fotoplaneringen pågår mitt bland flyttkartonger & annat. Fint foto kommer det blir- det kan vi lova. God Jul hälsar Marknads genom Tina p

onsdag 9 december 2009

Rapport från mask avdelningen


Dagen har spenderats med lera upp till armbågarna.
Ett ansikte håller på att komma fram ur en klump med lera.

Jag vill inte avslöja hur den här ska användas ännu men kanske kan berätta mer lite senare i processen.
Förmodligen kommer att jag att sitta ytterligare en dag till innan jag är nöjd med utseendet på den och kan gjuta en form av den för att slutligen göra en silikon kopia av masken.

Varje onsdag kommer jag att blogga och visa lite vad som händer i mask verkstaden.

Lars, Maskör och Perukmakare

lördag 5 december 2009

Första repetitionsveckan till ända

Så har den första veckan kommit och gått. Vi har hunnit ta oss igenom nästan hela första delen i triologin Orestien, Agamemnon, och nästa vecka går vi vidare med Gravoffret. Det har varit en vecka med många insikter och diskussioner om textens betydelse och aktualitet. Förhållandet till gudarna, till familjen, till hämnden som väckt många tankar och uppslag.

Som uppvärmning har vi varje morgon dansat tillsammans men nästa vecka blir det wollyboll och nätet är redan uppspänt! Nästa vecka kommer även Cecilia, vår eminenta röstpedagog, vara hos oss och vi kommer få arbeta mycket med körpartierna.


Dags för helg!

/Sofia

onsdag 2 december 2009

Klara, färdiga, gå.

Efter en tid av väntan är förväntan inför starten hög hos oss alla på Folkteatern. Den här produktionen är en av två som kommer att vara de första att spelas i våra nyrenoverade teaterlokaler vid Järntorget och vad kan då vara bättre än att arbeta med Orestien och myten om Atriderna. Detta drama som anses vara det första moderna dramat och som åtskilliga dramatiker inspirerats av och så än idag.

Den 1/12 hade vi vår kollationering* och fick då veta mer om Lars Noréns egna bearbetning, om hur scenografin och kostymen kommer att se ut, hur mask ska sminka, klippa och förvränga samt hur det är tänkt att vi kommer att arbeta de dryga 3 månader som vi har på oss till den 13 mars då vi har premiär.

I den här bloggen kommer vi alla som deltar att berätta om hur vi arbetar i med och motgångar under processens gång. Här kommer vi att visa bilder, filmklipp och berätta mer om oss som arbetar med Orestien.

Vid pennan denna gång
Sofia Palmström
Regiassistent

*Kollationering är det första tillfälle som regissör träffar hela ensemblen, produktionsteam och tekniskt team och berättar om sin konstnärliga vision. Kollationeringen fungerar även som ett startskott för hela produktionen.