onsdag 2 december 2009

Klara, färdiga, gå.

Efter en tid av väntan är förväntan inför starten hög hos oss alla på Folkteatern. Den här produktionen är en av två som kommer att vara de första att spelas i våra nyrenoverade teaterlokaler vid Järntorget och vad kan då vara bättre än att arbeta med Orestien och myten om Atriderna. Detta drama som anses vara det första moderna dramat och som åtskilliga dramatiker inspirerats av och så än idag.

Den 1/12 hade vi vår kollationering* och fick då veta mer om Lars Noréns egna bearbetning, om hur scenografin och kostymen kommer att se ut, hur mask ska sminka, klippa och förvränga samt hur det är tänkt att vi kommer att arbeta de dryga 3 månader som vi har på oss till den 13 mars då vi har premiär.

I den här bloggen kommer vi alla som deltar att berätta om hur vi arbetar i med och motgångar under processens gång. Här kommer vi att visa bilder, filmklipp och berätta mer om oss som arbetar med Orestien.

Vid pennan denna gång
Sofia Palmström
Regiassistent

*Kollationering är det första tillfälle som regissör träffar hela ensemblen, produktionsteam och tekniskt team och berättar om sin konstnärliga vision. Kollationeringen fungerar även som ett startskott för hela produktionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar